VvG Regio Oost bijeenkomst 16 maart 2016

26-01-2016

De bijeenkomst van de VvG Regio Oost vindt plaats op woensdag 16 maart 2016 bij de gemeente Almelo. Op deze middag kunt u kennis maken met een praktijkvoorbeeld van binnenstedelijke leegstandaanpak van winkels, onder andere in de vorm van een omvangrijke herstructurering van de binnenstad.

Het project bestaat uit een ingrijpende metamorfose van het kernwinkelgebied van Almelo. Door het actief wegnemen van winkelprogramma ontstaat ruimte voor het doortrekken van het Overijssels kanaal tot in het hart van de stad, waarmee de historische structuur wordt hersteld. Naast de kwaliteitsverbetering van het openbaar gebied vindt herstructurering en kwaliteitsverbetering van de winkels plaats. De eerste fase is inmiddels uitgevoerd, door aanleg van de 1e fase van de waterboulevard en realisatie van een nieuw stadskantoor.

De gemeente Almelo ontvangt ons in het nieuwe Stadskantoor, waar we een toelichting krijgen op de herstructurering van de binnenstad. Daarna voeren we een discussie over leegstand in winkelsteden en oplossingsrichtingen, aan de hand van een toelichting van Seinpost Adviesbureau. Dit bureau neemt ons mee in verschillende mogelijkheden om leegstand te lijf te gaan. Daarna wordt u rondgeleid en sluit de bijeenkomst af met een borrel in het centrum.

PROGRAMMA

12.00 uur Ontvangst met lunch

13.00 uur Welkom en opening door de voorzitter Ab Ebbekink, Voorzitter VVG Oost

13.05 uur Toelichting: Centrumplan van Almelo door Wanda Roskam (gemeente Almelo) en Tom Nieuwenhuis (gemeente Almelo)

14.05 uur Korte pauze

14.15 uur Toelichting: Leegstand in binnensteden door Lars Pijlman (Seinpost Adviesbureau) en Bas Lodder (Seinpost Adviesbureau)

15.15 uur Discussie

15.30 uur Rondleiding door het plangebied

16.00 uur Borrel

17.00 uur Sluiting

DATUM EN LOCATIE

De bijeenkomst van de VVG regio Oost vindt plaats op woensdag 16 maart 2016. De gemeente Almelo ontvangt u deze middag in het nieuw opgeleverde stadhuis. De aanvang van de bijeenkomst is om 12.00 uur in het Stadhuis, Haven Zuidzijde 30, 7607 EW Almelo. Het stadhuis is op vijf minuten loopafstand gelegen van het centraal station.

PARKEREN

Parkeren is mogelijk op het dek van de parkeergarage de Havenpassage (P14: de Werf). Bezoekers worden opgevangen in de centrale hal van het stadhuis.

INSCHRIJVING

U bent van harte welkom op de bijeenkomst van de VvG Oost. Indien u de bijeenkomst wenst bij te wonen, wordt u verzocht zich uiterlijk 4 maart a.s. aan te melden. Er zijn geen kosten verbonden aan de bijeenkomst. U kunt u aanmelden door een email te sturen naar h.abbing@harderwijk.nl.

Aan deze bijeenkomst kunnen maximaal 50 personen deelnemen. VvG Oost leden uit Gelderland, Overijssel en Drenthe hebben voorrang. De datum van aanmelding is vervolgens leidend. Wij raden u daarom aan spoedig uw deelname kenbaar te maken.

U bent van harte welkom!

Hendrik Abbing, secretaris VvG Regio Oost