PRAKTISCHE INFORMATIE OVER HET CONGRES

BOERENACTIES: KOM MET HET OPENBAAR VERVOER

Wij wijzen u op de boerenacties tegen de stikstofplannen die gepland staan voor die dag. Er wordt grote verkeershinder verwacht en het advies is om met het openbaar vervoer naar Almere te gaan.

AANKOMST PER TREIN

Komt u met de trein, dan loopt u vanaf station Almere Centrum in een kwartier naar de opstapplaats van de boot bij het Weerwater. U kunt de borden ferry volgen die u leiden naar de steiger van de boot.

Mocht u met de trein aankomen en bij het busstation uitkomen, steek dan de busbanen over naar het stationsgebouw en loop dan richting het centrum/Weerwater.

AANKOMST PER AUTO: PARKEER UW AUTO NIET OP HET FLORIADETERREIN

Komt u toch met de auto, parkeer uw auto dan in Almere Centrum. Wij adviseren de Schippergarage (P7) of in de Hospitaalgarage (P6). Vanaf beide garages is het ongeveer 400 meter lopen naar de opstapplaats van de boot

Parkeer uw auto niet op het Floriadeterrein omdat u uw Floriadeticket krijgt bij de ontvangst bij de entree aan de Weerwaterzijde en u deze ingang niet kunt bereiken als u uw auto parkeert op het Floriadeterrein.

 

LOCATIE

Het congres wordt gehouden in het congrespaviljoen op het Floriadeterrein. Wij zorgen voor vervoer per boot naar het Floriadeterrein vanaf de Floriade opstapplek pendelbootDe eerste boot vaart vanaf 8.45 uur (mits deze vol zit) en de laatste boot zal om 9.20 uur varen.

De boottocht duurt ongeveer 10 minuten. De kassa's van het Floriadeterrein zullen speciaal voor ons om 9.30 uur open gaan en op het terrein vóór de kassa’s ziet u ons staan voor ontvangst en het uitreiken van uw badge. Uw toegangsbewijs voor de Floriade krijgt u van ons uitgereikt bij de kaartcontrole.

Vanaf de kaartcontrole is het nog 10 minuten lopen naar het congrespaviljoen. Zodra u door de kaartcontrole bent, loopt u alsmaar rechtdoor totdat u aan uw linkerhand de Beehold (twee grote bruine gedaanten) en de kleurrijke en met bloemen gesierde woontoren Flores ziet. Aan de rechterhand ziet u het congrespaviljoen (met allemaal vlaggen ervoor).

Ons congres start om 10.00 uur en wij verzoeken u om rekening te houden met extra reistijd en een goede planning te maken zodat u bijtijds bij het congrespaviljoen bent.

Mocht u - letterlijk - de boot missen, dan zult u gebruik moeten maken van een reguliere boot, een bus of shuttlebus of een taxi. Ons advies is in dat geval om gebruik te maken van de shuttlebus (vertrek .16 en .46) of als deze net vertrokken is om de boot te pakken.

CORONA

De VvG houdt zich aan de richtlijnen die door de overheid worden gesteld. Dit kan onder meer betekenen dat het middagprogramma aangepast/gewijzigd kan worden en/of dat de VvG zich het recht voorbehoudt om u in een ander middagprogramma te plaatsen.

In verband met de oplopende cijfers verzoeken wij u om thuis te blijven bij klachten en een (zelf)test te doen.

PROGRAMMA

  8.45 uur          Vervoer per shuttleboot naar de Floriade (NB: de laatste shuttleboot vertrekt om 9.20 uur)

  9.00 uur          Ontvangst bij kassa Floriade

  9.30 uur          Opening Floriadeterrein voor onze deelnemers 

  9.40 uur          Ontvangst bij congrespaviljoen met koffie en thee, met iets lekkers

10.00 uur          Welkom door Adrian Los, voorzitter VvG

10.05 uur          Maaike Veeningen, wethouder Economische Zaken gemeente Almere

10.10 uur          Martijn Rengelink, concerndirecteur Aantrekkelijke Stad & Mobiliteit (gemeente Almere)

10.30 uur          Sprekers (Erwin van der Krabben en Gerard Comello)

11.40 uur          Afronding

12.00 uur          Lunch

13.00 uur          Rondwandeling over Floriadeterrein

14.30 uur          Start middagexcursie naar Almere DUIN, Oosterwold of Almere centrum/stationsgebied

16.30 uur          Borrel bij de Bierfabriek in Almere