Centrumontwikkeling Enschede in stroomversnelling dankzij WBI

07-07-2023

Het eerste succes dankzij de inzet van de Woningbouwimpuls (WBI) is een feit. De bouw van een wooncommunity voor jongeren bestaande uit 202 massief houten, kant-en-klare woningen in Enschede.

Enschede heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een bruisende universiteitsstad. Een stad waar studenten en wetenschappers van over de hele wereld samenkomen. Het aantrekken en behouden van deze doelgroep is een belangrijke uitdaging. In dit kader is het binnenstedelijke gebied Centrumkwadraat van groot belang. Centrumkwadraat is een veelbelovend gebied - gelegen rondom het spoor - waar de gemeente Enschede actief werkt aan een duurzame centrumontwikkeling. Een levendige mix van wonen en werken, in de nabijheid van het treinstation en met alle gemakken die een stad te bieden heeft in de buurt. De afgelopen jaren zijn er al aanzienlijke stappen gezet in de ontwikkeling van het Centrumkwadraat.

Dankzij de WBI zijn de projecten in het Centrumkwadraat in een stroomversnelling gekomen en heeft de gemeente Enschede besloten om nog meer te investeren in het gebied. Met als resultaat de realisatie van de eerste 202 woningen op de Performance Factory, de locatie naast het spoor waar ooit de Polaroidfabriek stond.